stadsgidsenGilde Stadsgidsen Zoetermeer organiseert ieder jaar diverse wandel- en fietstochten in Zoetermeer. Samen met een gids, die alle informatie over de route heeft verzameld, ontdekt u uw eigen stad op een andere manier. Gilde Stadsgidsen organiseert op zaterdag 2 oktober de ‘Leidens Ontzet’ route.

gilde stadsgidsenBij het HGOS in de Dorpsstraat 132 wordt om 9.45 uur verzameld voor een korte uitleg. De tocht begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De feitelijke tocht begint bij Boerderij “Geertje” en vervolgens wordt er gefietst langs de plaatsen waar in 1574 historische gebeurtenissen plaatsvonden die uiteindelijk leidden tot de bevrijding van de stad Leiden. De gids vertelt welke rol Zoetermeer hier in speelde. Het is moeilijk voor te stellen dat de fietstocht door gebied gaat wat toen helemaal onder water stond. Men kan zich aanmelden via de website van Gilde Zoetermeer Stadsgidsen: https://gildezoetermeer.nl/gilde-stadsgidsen     

Dit is de laatste activiteit van de Stadsgidsen van dit jaar. Volgend jaar hoopt Gilde Stadsgidsen u weer te zien bij diverse fiets-, koets-, vaar-, en wandeltochten.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-