20210919 26468Echte superhelden presenteerden zich zondagmiddag bij de Adventure Run 079, wat tegelijk de opening was van de Nationale Sportweek in Zoetermeer. Wethouder Ter Laak gaf het startschot voor de sportievelingen, die begonnen aan hun loop van 5 of 10 km.

Ter Laak: “Het is prachtig weer om lekker te bewegen! Wie ook lekker wil bewegen in de Sportweek: dit is je kans om bij één van de vele sportverenigingen in de stad langs te gaan en eens een kijkje te nemen. Ze hebben hun deuren wagenwijd openstaan om iedereen te laten zien hoe mooi en leuk sport is!”

20210919 26462   20210919 26468

 

In verband met corona was de start in kleine groepjes, de eerste groep die van start ging was het team van Just notarissen, compleet met rode superheldencape. Enkelen van hen gingen voor een goede tijd en starten snel, maar de Adventure Run, georganiseerd door Netwerk Zoetermeer, gaat niet om de snelste eindtijd, het gaat er vooral om dat iedereen langs de route mee kan doen aan heel veel leuke activiteiten.

 20210919 26511  20210919 26527Onder begeleiding van opzwepende muziek en aanmoedigende teksten, begonnen de enthousiaste renners allereerst in Gymworld. Hier werden verschillende demonstraties gegeven door CGV en Pro Patria en konden ze over het parcours van Parkourdisciplines, waardoor de deelnemers een exclusief kijkje kregen in het gebouw van Gymworld.

Verder konden de deelnemers op de route nog hun sportieve talenten laten zien bij TV Buytenwegh i.s.m. TV Seghweart, ZOVOC en Zoebas. In het Buytenpark konden de deelnemers  meedoen aan een potje lasergamen en  bij SnowWorld stond er een echte stormbaan die overwonnen moest worden. De echte die-hards van de 10 kilometer route deden hun best om op verschillende doelen te mikken bij BurgGolf, sv DWO & Soccerstars.

De hele week zijn er ook verschillende sportactiviteiten en op zaterdag 25 september de Geuzenloop, met een wandeling door Zoetermeer.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-