impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe Raad van State heeft het beroep van omwonenden tegen de bouw van een moskee aan de Olaf Palmelaan in Oosterheem ongegrond verklaard. ICZ, Stichting Islamitisch Cultureel Centrum, is blij met de uitspraak en wil na 10 jaar procedures zo snel mogelijk met de bouw beginnen.

Bewoners uit de omliggende straten zoals het Cyprus, Hoornsemeer en Slotermeer, maakten bij de Raad van State bezwaar tegen de plannen omdat ze bang waren voor parkeeroverlast, bederf van het uitzicht en toenemende verkeersdruk. De Raad van State veegde de bezwaren echter van tafel en verklaarde het beroep van de omwonenden ongegrond.
De gemeenteraad van Zoetermeer keurde al in april 2020 het bestemmingsplan goed, het ICZ staat nu niets meer in de weg om te starten met de bouw.

De uitspraak van de Raad van State is hier terug te lezen: www.raadvanstate.nl/@126818/202003484-1-r3


Buurt betrekken bij bouw

Stichting ICZ is zeer verheugd over dit nieuws. Op Facebook melden zij: “Hiermee gaat een langgekoesterde wens van veel Zoetermeerders in vervulling. Al meer dan 10 jaar hebben vele vrijwilligers hier een bijdrage aan geleverd. Wij zijn hen hier zeer dankbaar voor. Het resultaat mag er ook zijn: een prachtig en duurzaam gebouw dat in verbinding is met haar omgeving, ontworpen door architect Ahmed Oueld Hadj van Dutch Architect.”
ICZ wil van de moskee een plek van verbinding maken voor de buurt, de wijk en voor de stad Zoetermeer. Ook wil de stichting de omwonenden en de buurt actief betrekken bij de volgende stappen die gezet worden in de bouw van de moskee.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-