hondenkaart 2021

De nieuwe Hondenkaart voor de Nieuwe Driemanspolder


Er komen twee nieuwe losloopgebieden voor honden in de Nieuwe Driemanspolder. In het grootste gedeelte van dit natuurgebied mogen honden helemaal niet komen, maar nu zijn er twee stukken aan de rand van de polder aangewezen waar honden vrij mogen rennen.

De losloopgebieden liggen langs het Beekoeverlibelpad in het westen (deels Leidschendam-Voorburg) en langs het wandelpad (nabij het toekomstige voedselbos) in het zuidwesten van de Nieuwe Driemanspolder. Honden mogen er loslopen, behalve in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli, dan moeten ze aan de lijn.


Afgelopen tijd hebben de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg (waar de Nieuwe Driemanspolder ook ligt) samen met hondenbezitters, omwonenden, natuurverenigingen en de fietsersbond gekeken wat de meest geschikte locaties voor de losloopgebieden zouden zijn. Over een aantal weken staan er ook markeringen in het gebied zelf.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-