20210915 Persbericht Tomas Ross op 3 oktober 2021In de Talkshow Boek&Meer, die plaatsvindt op 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur, praat presentator Laurens de Groot met Tomas Ross over zijn boeken, waaronder zijn recente boek ‘Indisch Requiem’, zijn schrijversleven, televisiewerk, de Maand van de Geschiedenis en meer. 

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn, studeerde geschiedenis, journalistiek en studeerde af in niet-westerse  sociologie. Na zijn studie werkte hij als journalist voor diverse dagbladen en op televisie voor o.a. de NOS. Na zijn debuut in 1980 onder de naam Tomas Ross met De honden van het Verraad, werd hij fulltime schrijver van misdaadromans. 

Als zoon van een oud-verzetsman en pionier van de Binnenlandse Veiligheids- Dienst, gaan veel van zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog en activiteiten van de geheime inlichtingendienst. Ross deed grondige research naar zaken als de vrijheidsstrijd van Zuid-Molukkers, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink, de Greet Hofmans-affaire en de moord op Pim Fortuyn.

Driemaal de Gouden Strop

Drie van zijn romans werden bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Zijn Gouden Strop winnende boek ‘Bèta’ (1987) over een pandemie is momenteel weer zeer actueel. Als scenarioschrijver schreef hij enkele films van Theo van Gogh maar ook diverse televisieseries over de Oranjes. Momenteel werft en begeleidt hij nieuw schrijftalent voor zijn eigen fondslijn Tomas Ross Crime (TRC).

 

Datum en reserveren

De Talkshow Boek&Meer is op zondag 3 oktober, start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur Kaarten € 10,50/€ 4,00 (leden Forum/online) en € 13,00/€ 6,00 (niet leden Forum/online) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.  Ook verkrijgbaar met de Zoetermeerpas.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-