escapeboxDigi-Taalhuis Zoetermeer organiseerde in het Forum een Escapebox-spel dat erop gericht is om zelf te ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met de basisvaardigheden lezen, schrijven en/of rekenen.


Wethouders Jan Iedema en Ingeborg Ter Laak hebben dit Escapebox-spel samen met Kevin de Kok (manager bibliotheek Zoetermeer), Patrick Verhoef (directeur De Binnenbaan) en Mirjam van Bijnen (directeur Piëzo) gespeeld. Hiernaast zijn ze inhoudelijk geïnformeerd over het herkennen van de signalen, de kosten die dit probleem met zich meebrengt en het belang van het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid. Ervaringsdeskundigen vertelden over hun eigen problemen met lage taalvaardigheid in de praktijk.

 

Bewustwording

Door zelf te ervaren hoe lastig en frustrerend het is om informatie die je krijgt niet te begrijpen en toe te kunnen passen, werd duidelijk waar inwoners tegenaan lopen in communicatie met instanties. Hierdoor werden de deelnemers zich er nog meer van bewust dat eenvoudige en duidelijke communicatie ontzettend belangrijk is om deze doelgroep te bereiken. Bewustwording is de eerste stap om in actie te komen. Het Digi-Taalhuis Zoetermeer heeft de mogelijkheden om dit voor alle organisaties in Zoetermeer in gang te zetten.

 

Digi-Taalhuis Zoetermeer

Het Digi-Taalhuis Zoetermeer is een fysieke plek in de Forum Bibliotheek Zoetermeer waar je je kunt melden als je wilt weten waar je aan de slag kunt met taal, digitale vaardigheden of rekenen. Ook zijn er in de Forum Bibliotheek laagdrempelige oefenmogelijkheden voor alle Zoetermeerse burgers.
Digi-Taalhuis Zoetermeer organiseert de training Signaleren en doorverwijzen. Daarnaast ondersteunt het organisaties om in hun eigen werkproces kleine aanpassingen te doen waardoor laaggeletterden opgespoord worden. Maar ook door duidelijker communicatie belangrijke informatie beter over te laten komen. De samenwerkende partners in het Digi-Taalhuis Zoetermeer hebben een compleet aanbod, vaak ook op wijkniveau, waar inwoners hun basisvaardigheden kunnen vergroten.

De informatiebalie van het Digi-Taalhuis is iedere vrijdag geopend tussen 13.00 en 15.00 uur. Daarnaast altijd bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoon/whatsapp: 06-43843124.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-