koninklijke onderscheiding heer Maes 2Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdag 9 september een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Maes. Toine Maes werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn betekenisvolle inzet voor het onderwijs via Stichting Kennisnet en voor de culturele sector.

Toine Maes was ruim 20 jaar directeur van Stichting Kennisnet. Onder zijn leiding is Kennisnet uitgegroeid tot een landelijke organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de digitalisering in het primair- en voorgezet onderwijs én het middelbaar onderwijs. Ook de culturele sector mocht op de inzet van Maes rekenen. Zo was hij als toezichthouder en bestuurder onbezoldigd betrokken bij het Nationaal Onderwijsmuseum en het Theater Koningshof in Maassluis. Ook voor het Stadstheater in onze stad Zoetermeer was Toine Maes actief als bestuurslid van 2007 tot 2015. Beide theaters verkeerden destijds in zwaar weer door de financiële crisis en Maes zette zich, met succes, in voor het voortbestaan van de theaters.

 

 koninklijke onderscheiding heer Maes 1  koninklijke onderscheiding heer Maes 1

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Maes, voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor Stichting Kennisnet, het onderwijs en de culturele sector te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Michel Bezuijen reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een afscheidsbijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, van Stichting Kennisnet.

 

Bijzonder

Burgemeester Michel Bezuijen: “Een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding is altijd bijzonder. Maar deze onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau is dat zeker omdat dit niet zo vaak voor komt.” Officier in de Orde van Oranje-Nassau is de vierde graad in de orde. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.

 

Foto’s: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-