opruimactie buytenparkZo’n 40 mountainbikers, wandelaars en vissers ruimen zaterdag 11 september vrijwillig zwerfafval op langs de MTB-, wandel- en fietspaden en het viswater in het Buytenpark te Zoetermeer. Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens en Marco Kraal, presentator van Vis TV op RTL 7, helpen mee.


Zwerfafval is een probleem waar recreanten zich aan storen. Daarom nemen de sporters gezamenlijk hun verantwoordelijkheid voor het park, de natuur en haar gebruikers. Fietsend, wandelend, mountainbikend, vissend of te paard. Iedereen komt naar het Buytenpark om te genieten van de natuur. Zwerfafval hoort daar niet bij. Daarom besloten vrijwilligers van MTB Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en GHV Groene Hart samen een belangrijke klus te klaren: het park afvalvrij maken. Volgens Joris Gerardu van MTB Zoetermeer is dat hard nodig: “Veel leden ruimen regelmatig al rommel op. Door nu samen op te trekken, maken we meer impact. Vele handen maken licht werk, maar belangrijker: we laten zien dat we als gebruikers van het park gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen.”

 

In sportoutfit door het park

Aan hun kleding zal herkenbaar zijn dat de vrijwilligers regelmatig het park gebruiken. In MTB-outfit, visvest of op wandelschoenen trekken ze samen door het park. Don Braad van Sportief Wandelgroep Zoetermeer: “We knopen graag het gesprek aan met andere wandelaars, fietsers, vissers en ruiters. Op die manier komen we meer te weten over de motieven van mensen. Waarom ze hier graag komen, hoe ze over rommel in het park denken en hoe ze daar mogelijk zelf een bijdrage aan kunnen leveren.”

 

Support van olympisch kampioen MTB en presentator VIS TV

Wie ook 11 september graag de handen uit de mouwen steken, zijn Bart Brentjens en Marco Kraal. Bart Brentjens, olympisch kampioen mountainbiken: “Ik vind dat je als gebruiker respect voor de natuur moet hebben. Troep achterlaten hoort daar niet bij. Die banaan of sportreep kon op de heenweg ook mee, dus is het een kleine moeite het mee terug te nemen.” Marco Kraal, presentator van Vis TV op RTL7: “Zwerfafval is een probleem waar ook menig sportvisser zich aan stoort. Gelukkig komen steeds meer vissers hiertegen in actie en rapen het afval rond hun visstek op.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-