ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSIn Zoetermeer worden relatief weinig klassen naar huis gestuurd vanwege een coronabesmetting in de klas. Volgens wethouder Iedema gaat het deze week maar om enkele klassen in het basisonderwijs en losse besmettingen in het voortgezet onderwijs.

Zoetermeer heeft twee grote schoolbesturen, Unicoz en OPOZ, waar de meeste scholen onder vallen. Iedema: “Dat maakt het in onze stad makkelijker besturen. Je hebt snel één lijn te pakken en dan kun je zaken goed met elkaar afstemmen.”


Ventilatie

De ventilatie op scholen is belangrijk in de strijd tegen corona, maar zorgt in veel gemeenten nog wel eens voor problemen: De gemeente is verantwoordelijk voor het gebouw, maar de school zelf voor het onderhoud. Iedema: “We hebben daarom in Zoetermeer al eerder een inventarisatie gemaakt om te kijken wat de stand van zaken is en wat er nog moet gebeuren. Samen met de scholen hebben we een plan gemaakt om knelpunten op te lossen.”

Foto: wethouder Iedema

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-