Het veld van Oliveo voetbal stroomde zaterdag 28 augustus vol met de verschillende maatjeskoppels. Het zomerproject werd afgesloten met een actieve groepsactiviteit georganiseerd door Team4Talent. Wachtende op de eerste activiteit werden de vakantieverhalen uitgewisseld. 

Jong Perspectief VakantiemaatjesOnvergetelijk

Ruim 40 kinderen die om verschillende redenen wel een vakantiemaatje konden gebruiken zijn de afgelopen zomervakantie gekoppeld geweest aan een vrijwilliger die of alleen of samen met het gezin leuke activiteiten ondernam om het kind een onvergetelijke vakantie te geven. En daarin zijn ze meer dan geslaagd.

Het vakantiemaatje van vrijwilligster Tanika vertelde enthousiast dat ze vorige week naar het strand was geweest. Ze hebben de Deltawerken van Neeltje Jans overtroffen met hun bouwwerk op het strand en ze wilde ’s middags nog lang niet naar huis. “Op school in het kringgesprek mag je vertellen wat je gedaan hebt”, vertelt het meisje van 10, “ik ga dan vertellen over het strand met Tanika”, zegt ze blij.

Actief

Het strand was niet alleen bij dit maatjeskoppel favoriet, ook andere koppels zijn op de spaarzame zonnige dagen naar de kust gereden om te zwemmen en te spelen. Maar ook dichter bij huis was er genoeg te doen, zoals een bezoekje aan de kinderboerderij, discgolf in het park, knutselen of cupcakes en taarten bakken.

Voor veel maatjes was deze groepsactiviteit de laatste afspraak, maar niet voor iedereen, want sommigen blijven elkaar nog zien. Zoals Marika en haar maatje: “We hebben zo’n leuke klik, we gaan gewoon nog maandelijks met elkaar afspreken!” 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-