BoekenIn Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. Zoetermeer neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

In Zoetermeer gaat het om 12 procent volwassenen, die moeite hebben met lezen en schrijven, maar vaak ook minder goed overweg kunnen met een mobiele telefoon of de computer. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

 

Activiteiten

In Zoetermeer zet het Digi-Taalhuis Zoetermeer zich tijdens de Week van Lezen en Schrijven in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid. Het Digi-Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Forum Zoetermeer, gemeente, maatschappelijke organisaties en taalaanbieders.

Zo organiseert Digi-Taalhuis Zoetermeer op 9 september een Escapebox-spel. Speciale gasten hierbij zijn wethouders Jan Iedema en Ingeborg Ter Laak. Zij zullen door middel van de escape-box ervaren hoe lastig het is om je als laaggeletterde te redden in de maatschappij. Hierna zijn ze in de gelegenheid om met ervaringsdeskundigen van gedachten te wisselen en krijgen ze informatie over het signaleren van laaggeletterdheid in de praktijk.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-