vluchtelingenopvangHet Rijk heeft aan alle gemeenten in Nederland een brief gestuurd met de vraag om hulp bij de opvang van Afghaanse vluchtelingen. De gemeente Zoetermeer is bereid om hierbij te helpen, maar een locatie is nog niet gevonden.

Wethouders Ingeborg ter Laak en Robin Paalvast bekijken samen wat de mogelijkheden in Zoetermeer zijn op dit moment. Ter Laak: “Het is niet eenvoudig vanwege de grote druk op de noodopvang en de krapte op de woningmarkt. Ik gun iedereen een huis, maar wij kunnen als gemeente ook niet toveren.”
Zoetermeer moet dit jaar al huisvesting vinden voor 174 statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Hiervan moeten er dit jaar nog 113 gehuisvest worden, nog los van de extra vraag om Afghaanse vluchtelingen op te nemen.

 

Locatie nog niet gevonden

De gemeente kijkt nu of het mogelijk is om leegstaande panden te gebruiken voor de opvang, maar er is nog geen locatie in beeld. Vaak wordt geopperd om de, al jaren leegstaande, Zoetermeerse gevangenis te gebruiken voor de opvang. Wethouder ter Laak: “Dit kunnen wij niet beslissen omdat de gemeente Zoetermeer geen eigenaar is van deze gevangenis. Dit is eigendom van het Rijk en alleen zij kunnen beslissen wat hiermee gebeurt. We moeten dus afwachten wat het Rijk doet, wat betreft de gevangenis.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-