20210828 26052Wethouder Groeneveld, Noud, Feline en de Afvalbutlers bij de uitreikingFeline (7 jaar) en Noud (10 jaar) uit Oosterheem hebben de Trashchallenge van de gemeente Zoetermeer gewonnen. Wethouder Jakobien Groeneveld maakte de winnaars bekend en overhandigde de gouden knijper aan het actieve tweetal.

Al vanaf het begin van de coronaperiode, maart vorig jaar, begonnen Feline en Noud met het opruimen van zwerfafval. Week na week haalden zij zakken vol met afval op tijdens de dagelijkse wandelingen en constateerden tevreden dat de buurt er echt veel schoner van werd. Vanzelfsprekend deden zij ook mee met de Trashchallenge, waarvoor zij in 4 dagen tijd maar liefst 40 kilo afval verzamelden. Feline: “Eigenlijk meer, want we kwamen in het Bentwoud ook nog een winkelwagentje tegen dat we hebben meegenomen!”

20210828 26057De Trashchallenge is een estafette van tien weken waarbij wekelijks een zwerfafvalpakker de gouden knijper overhandigde aan een andere zwerfafvalpakker. De estafette werd afgesloten met een gezamenlijke lunch in buurttuin Zoete Aarde voor alle deelnemers. Ook de afvalbutlers sloten aan bij de bijeenkomst: “Het is onze taak om zwerfafval te verminderen en zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Super leuk dat twee kinderen de Gouden Knijper hebben gewonnen, kinderen zijn de toekomst en als zij er al mee opgroeien dat zwerfafval niet okee is, dan hebben we al heel wat gewonnen!”
Van alle deelnemers hadden Feline en Noud het meeste afval verzameld, maar klaar met verzamelen zijn ze nog lang niet. Noud: “Het is ook best leuk om te doen, dus voorlopig gaan we er nog wel even mee door!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-