65424386 F65B 429D B279 E3349A43357EStichting Oosterfaantje heeft vrijdag 27 augustus vijftig ontbijtpakketten uitgedeeld. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die vaak zonder ontbijt de schooldag moeten beginnen. De  schrijnende verhalen die de stichting te horen kreeg leidden tot dit initiatief.

De stichting heeft met verschillende lokale ondernemers een ontbijtpakket voor kinderen samengesteld zodat zij maandag 30 september met een volle maag aan de eerste schooldag kunnen beginnen.Trijntje, voorzitter van de stichting: “Het probleem 'met lege maag naar school' is groter dan mensen denken. Praten of aangeven dat je het financieel niet red is voor veel mensen een grote drempel. Door de ondersteuning die wij gezinnen bieden komen deze verhalen ook naar boven.”

Oosterfaantje benaderde bedrijven waar ze al mee samenwerken voor de voedselpakketten. Maaltijdbox Hellofresh, Albert Heijn en Plus Verheul werkten graag mee aan dit nieuwe project van de stichting. Van een pakje drinken, vers brood tot een koekje in de pauze, aan alles is gedacht. De stichting beseft dat met deze actie het probleem niet verholpen is, de geholpen ouders ontvangen een kaart waarmee ze zelf nieuwe producten kunnen aanschaffen. Daarnaast heeft de stichting besloten de actie en de hulp aan kinderen vaker te gaan aanbieden. ”Kinderen horen niet met een lege maag in de klas te zitten omdat ouders het zwaar hebben. Kunnen concentreren op school zonder een jaloerse blik naar de broodtrommel van klasgenootjes is iets wat we elke kind gunnen”, legt Trijntje uit.


Landelijk gaan 300.000 kinderen dagelijks zonder ontbijt naar school. De gemeente start binnenkort met een piloot op twee basisscholen met een schoolontbijt. Voor mensen die hun kinderen niet dagelijks kunnen voorzien van ontbijt staat bij Stichting Oosterfaantje altijd de deur open.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-