Overvliegfeest Scouting JMCBij Scoutinggroep John McCormick (JMC) schuiven zaterdag 4 september alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep) tijdens het jaarlijkse Overvliegfeest.

Tijdens dit feest start het nieuwe scoutingseizoen 2021-2022 en viert de vereniging haar 75 jarig bestaan. Daarnaast is het dit jaar 100 jaar geleden dat John E. McCormick, de man waarnaar de scoutinggroep is vernoemd, is geboren.

Het feest start met een gezamenlijke lunch voor de leden. Vanaf 13.00 uur zal er in een grote tent in de tuin naast clubhuis De Chute aan de van der Hagenstraat ook een plek zijn waar oud-leden en betrokkenen bij elkaar kunnen komen onder het genot van koffie en wat lekkers om samen foto’s te bekijken en herinneringen op te halen.
Op deze speciale JMC-dag zal ook burgemeester Michel Bezuijen aanwezig zijn samen met wethouder sport Ingeborg ter Laak.

75 jaar JMCRond 13.30 uur start het daadwerkelijke overvliegen. De oudste bevers (5-7 jaar) gaan over naar de welpen (7-11 jaar), de oudste welpen gaan naar de scouts (11-15 jaar), de oudste scouts vliegen vervolgens naar de explorers (15-18 jaar) de oudste explorers gaan over naar de roverscouts (18-21 jaar) en als laatste vliegen de oudste roverscouts naar de Palo Stam voor leden vanaf 21 jaar.
Op welke manier er dit jaar wordt overgevlogen blijft natuurlijk nog even geheim. Al geeft de organisatie wel aan dat de overvliegers nat kunnen worden, dus dat droge kleren en een handdoek aan te raden zijn.


Meer informatie over het heden en verleden van scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website www.johnmccormick.nl. In het fotoarchief zijn meer dan 24.000 foto’s van groepsactiviteiten en ruim 700 nieuwsberichten uit de krant digitaal te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-