Overhandiging De Zwart een familiekroniek
Gepensioneerd aardrijkskundeleraar van het Erasmus college in Zoetermeer, Jacques (Jack) de Zwart, dook in het verleden van zijn familie voor zijn boek 'De Zwart, een Familiekroniek'. Zijn herinneringen als kleine jongen in de Tweede Wereldoorlog waren de basis voor het schrijven van het boek.

Het boek is in juni 2020 in een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren in eigen beheer uitgegeven. Door corona was een centrale boekpresentatie niet mogelijk. Maar inmiddels liggen er exemplaren van het boek op verschillende plekken in Nederland, zoals bij Kamp Westerbork, het Haags Gemeentearchief en bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.

Wethouder Margreet van Driel, wethouder Citymarketing én oud-leerling van Jacques de Zwart mocht onlangs een exemplaar in ontvangst nemen: “Ik vond het een eer om uit handen van mijn oud-leraar Jack de Zwart (89) zijn familiekroniek te mogen ontvangen. Een familiekroniek die start in de zeventiende eeuw en eindigt eind twintigste eeuw in Zoetermeer. Jack de Zwart gaf aardrijkskunde aan het Erasmus-College in Zoetermeer en ik denk dat veel Zoetermeerse tieners van hem les hebben gekregen. Hij heeft zich met hart en ziel jarenlang op dit uit ruim 500 pagina’s tellende boekwerk gestort waarin ook het decor van het leven uit die tijd, nauwgezet wordt beschreven en verteld.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-