svenCulturele instellingen kunnen nog tot en met dinsdag 31 augustus 2021 een aanvraag indienen bij het Cultuurfonds. Er is nog een flink budget beschikbaar voor projecten die in het komende halfjaar plaatsvinden. Dit is de laatste kans om een subsidie aan te vragen bij het Cultuurfonds.

Voor de laatste ronde subsidieaanvragen kan nog tot en met dinsdag 31 augustus een aanvraag ingediend worden bij de Cultuurmakelaar. Voor deze laatste ronde is 40.000 euro beschikbaar, met een maximale bijdrage van 5.000 euro per project. De behandeltermijn start op woensdag 1 september en duurt 4 tot 8 weken. Het project moet binnen zes maanden na het besluit plaatsvinden. Indien het niet lukt om vóór 1 september een volledige aanvraag in te dienen, kan uitstel worden aangevraagd. Dit dient uiterlijk 1 september te gebeuren. De uitsteltermijn is maximaal vier weken. Aanvragen worden vervolgens gelijktijdig beoordeeld en alle aanvragers ontvangen gelijktijdig bericht.

De laatste aanvragenronde gaat anders dan u gewend bent, omdat de nieuwe subsidieregeling van de gemeente per direct ingaat. De ‘Subsidieregeling Culturele projecten’ en het bijbehorende ‘Afwegingskader’ vormen de basis voor het aanvragen en beoordelen. Deze documenten vindt u hier op deze pagina. Het bestaande aanvraagformulier en de criteria en werkwijze die het fonds tot op heden hanteerde worden niet meer gebruikt.

CultuurZomer

Naast deze laatste formele aanvraagronde is het momenteel nog steeds mogelijk om een projectaanvraag te doen bij de CultuurZomer-regeling. Dit is voor projecten die in de zomerperiode plaatsvinden, uiterlijk 30 september, en wordt vanuit corona-noodsteun gefinancierd. Heb je nog een zomerproject? Dien dan zo snel mogelijk een aanvraag in. Meer informatie over deze regeling vindt u hier.

Cultuurfonds Zoetermeer vanaf 2022

Medio Juli heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een raadsvoorstel aan de gemeenteraad gevraagd om de taken van het Cultuurfonds vanaf 2022 over te dragen aan de gemeente. Als dit voorstel, dat naar verwachting op 20 september 2021 wordt behandeld door de raad, wordt aangenomen zal stichting Cultuurfonds Zoetermeer zijn taak als financier van culturele projecten vanaf 1 januari 2022 overdragen aan de gemeente Zoetermeer. Alle culturele subsidies zullen dan direct vanuit het stadhuis worden verstrekt.

In de nieuwe opzet kunnen culturele projecten vier keer per jaar een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente.

De cultuurmakelaar blijft behouden en voert straks zijn taken als externe uit in opdracht van de gemeente. De cultuurmakelaar richt zich - afhankelijk van de definitieve invulling van de opdracht - in het raadsvoorstel op netwerken, advies, marketing en promotie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-