natuurlijk opgeruimdSportief Wandelgroep Zoetermeer gaat zaterdag 11 september met ‘Natuurlijk opgeruimd’ aan de slag om afval in de natuur zoveel mogelijk op te ruimen. Aan deze actie doen zowel wandelaars (leden van Sportief Wandelgroep Zoetermeer), als mountainbikers, ruiters en sportvissers mee.

De actie wordt landelijk georganiseerd door de Koninklijke Wandel Bond Nederland organiseert samen met de NTFU, KNHS en Sportvisserij Nederland, die samenwerken met lokale clubs en verenigingen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

“Of je nou wandelaar, fietser, mountainbiker, ruiter of visser bent; we maken allemaal gebruik van dezelfde natuur”, aldus de organisatoren. “Samen hebben we de verantwoordelijkheid om respectvol met die natuur om te gaan. Wat daar niet bij hoort, is het achterlaten van afval. En toch zwerft dat daar rond. Met alle nadelige gevolgen voor planten en dieren van dien.”

De actie vindt plaats op zaterdag 11 september van 09.00 tot 11.00 uur en start vanaf Snowworld parkeerplaats P2.bord afval

Met Natuurlijk Opgeruimd wordt niet alleen aandacht gevraagd voor ongewenst afval, maar ook voor andere omgangsregels in de natuur. Die regels zijn opgenomen in de zogeheten Buitencode, die door buitensportbonden en natuurorganisaties samen is opgesteld. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-