buurheldJos en Jeanet Foet zijn finalisten in de Nationale Buurheld van het Jaar-verkiezing. Het Zoetermeerse koppel was steun en toeverlaat voor buurvrouw Evelyn Ardusso-van Zetten toen haar man overleed en hielpen haar zoon zijn eindexamen te halen in een moeilijke tijd.

Evelyn nomineerde Jos en Jeanet als Buurhelden van het Jaar: “Mijn buren Jos en Jeanet hebben mij enorm gesteund nadat mijn man is overleden. Niet alleen mijn zonen en ik waren ontzettend verdrietig, ook zij hadden er veel verdriet van.
Een van mijn zonen had examens tijdens het overlijden van zijn vader. Jos en Jeanet voerden veel gesprekken met hem en stimuleerden hem om door te gaan ondanks zijn enorme verdriet. Dankzij hen is hij afgestudeerd. Ze hebben het stokje overgenomen van mijn man om de kinderen te begeleiden. Jos was als de vader die ze niet meer hadden.”

 

Luisterend oor

Evelyn: “Ook voor mij zijn zij altijd een luisterend oor geweest. Ze hebben een hart van goud. Elke week staan ze aan de deur en vragen ze of alles goed gaat. Ze zullen mij nooit een keer vergeten.”

“Eigenlijk wilde ik verhuizen na het verlies van mijn man, het was lastig voor mij om hier te blijven. Want wat had ik hier nog? Door Jeanet en Jos ben ik toch gebleven. Nu ben ik heel dankbaar voor alle mooie herinneringen en de lieve mensen om me heen.”
Jeanet zelf vindt wat Jos en zij doen niet meer dan vanzelfsprekend: “Het ging allemaal vanzelf. Voor ons is dat wat je doet en hoe het hoort. Mijn man heeft de oudste er goed doorheen getild met afstuderen en dat ging erg goed. Ik vind het heel mooi om dat Evelyn ons nomineert.”

 

Stem op Jos en Jeanet

Evelyn: “Hoewel ik ze al meerdere malen heb bedankt, gun ik het ze zo om ook eens in het zonnetje te worden gezet. Ik hoop dat we nog heel lang naast elkaar mogen wonen. Een goede buur is zo ontzettend belangrijk. Misschien wel beter dan je beste vriend.”

Vind jij dat Jos en Jeanet Nationale Buurheld van het Jaar moet worden? Breng dan nu je stem uit op Jos en Jeanet. Stemmen kan tot en met 31 augustus.

Foto: BR-Fotografie

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-