ganzenpoep noordaaHet Noord-Aa strand wordt, las er geen badgasten zijn, vooral bevolkt door ganzen die langs de hele strandoever ganzenpoep achterlaten. Het college antwoord op vragen over de overlast door D66 dat het strand extra schoongemaakt zal worden.

Wethouder Groeneveld: “Bij natuurlijk zwemwater zoals de Zoetermeerse plas zijn uitwerpselen van watervogels niet te voorkomen. De waargenomen hoeveelheid ganzenpoep in het strandseizoen is een gevolg van een voorgaande periode zonder stranddagen (dagen met mooi weer vanaf ca. 25 graden). Bij lagere bezoekersaantallen bevinden zich immers meer ganzen op het strand.”

Volgens de wethouder neemt de gemeente veel maatregelen om te zorgen dat het strand schoon is, in het strandseizoen wordt het strand elke dag opgeruimd en de toiletten worden dagelijks schoon gemaakt. Op stranddagen wordt het strand nog eens extra schoongeveegd met een sleepraam en met behulp van een tractor en pomp schoon gespoeld. Ook wordt op stranddagen 3 maal per dag zwerfafval geruimd, afvalbakken geleegd en de toiletgebouwen schoon gemaakt.
Ook het waterspeeltoestel op het strand wordt wekelijks gecontroleerd. D66 had in de schriftelijke vragen aangegeven dat dit toestel niet goed werkte, het waterdraairad draaide niet meer. Een aannemer zal nu de bewegende delen van het toestel in het strandseizoen wekelijks controleren.

 

Blauwalg

Overigens geldt voor alle drie de stranden bij het Noord-Aa weer een waarschuwing voor blauwalg. Zwemmen is mogelijk, maar er is kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. De waarschuwing geldt vanaf 2 juli, de volgende monstername is op 2 augustus.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-