IMG 0367In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. De gemeente Zoetermeer ondertekende de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de regiogemeenten.

Ongeveer 12 procent van de inwoners van Zoetermeer heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Wethouder Iedema Onderwijs): “Laaggeletterdheid kan leiden tot gedragsproblemen, een slechtere gezondheid en een moeilijke arbeidspositie. Daarom is het belangrijk om laaggeletterdheid aan te pakken en te voorkomen dat kinderen en jongeren een achterstand op lopen.”

In Zoetermeer zijn er al verschillende activiteiten voor het verbeteren van lees-, schrijf- en spreekvaardigheid en het verbeteren van digitale vaardigheden. Partners waaronder DigiTaalhuis Zoetermeer, Piëzo Zoetermeer en het Roc Mondriaan bieden activiteiten variërend van laagdrempelige activiteiten, zoals (digi)taalcafés, leeskringen en inloopspreekuren, tot meer formele taalcursussen. Er worden taallessen aangeboden, maar ook zijn er taalmaatjes en taalspreekuren. “Door regionaal samen te werken, kunnen we dit aanbod verder uitbreiden. Zo zorgen we ervoor dat er voor iedere doelgroep die te maken heeft met een vorm van laaggeletterdheid een passend aanbod in de regio is.”, vervolgt de wethouder.

Foto: Wethouder Iedema

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-