Anne van der Brugge Brons WK Jiu JitsuTijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu wat in Maintal Duitsland werd gehouden heeft de 23-jarige Anne van der Brugge, van Budoschool Yotosama, het brons veroverd in de klasse -63 kg van het Fighting System.

Na anderhalf jaar mocht de vijfvoudige wereldkampioene eindelijk de wedstrijdmat weer op. Met het oog op de World Games (alternatieve Olympische Spelen), die in 2022 in Amerika gehouden wordt, was dit EK een belangrijk moment voor de World Games Ranking. De top 4 van deze ranking zijn direct geplaatst voor deze Spelen. Anne, de nummer 3 van de ranking, moest na een vrijloting haar EK openen tegen meervoudig wereldkampioene Nebie uit Frankrijk. De laatste keer dat deze wereldtoppers tegen elkaar stonden was in de Finale op het Wereld Kampioenschap 2018 in Zweden waar Anne de wereldtitel veroverde. Nu was het Nebie die aan het langste eind trok waarna Anne via de herkansingsronde de Italiaanse Fiorelli (18-3) en landgenote van Rijn (14-0) het brons bemachtigde. Met de bronzen plak handhaaft van der Brugge haar 3e plek op de World Games Ranking en kan zij in november tijdens het WK in Abu Dhabi een ticket voor de World Games veilig stellen.

Clubgenootjes Gwen van Poelgeest (-52 kg), Jaimy Kat (-46 kg), Kars van den Boogaard (-62 kg) en Lucas Meijer (-85 kg) waren ook geselecteerd door de Judo Bond Nederland om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap voor Junioren (-21 jaar) en Aspiranten (-18 jaar) wat begin september in Rusland gehouden zou worden. Helaas is deze vanwege covid geannuleerd en zullen zij wat meer geduld moeten hebben om weer de wedstrijdmat te mogen betreden. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij Anne vergezellen op het WK in Abu Dhabi.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-