laptop 2Er komt een regeling om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Door middel van een digitaliseringsvoucher kan maximaal 50% van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

“Voor veel retail- en horecaondernemers die getroffen zijn door de crisis is er weer vooruitzicht op groei. Als motor van de economie verdienen zij daarbij zoveel mogelijk steun”, licht wethouder Iedema (Economie) toe. Zoetermeer diende daartoe samen met de gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel en Schiedam een aanvraag in voor een zogenoemde MKB-deal bij de provincie Zuid-Holland. “Na anderhalf jaar online ondernemerschap is het belang van digitalisering overduidelijk. Deze regeling helpt onze ondernemers daarbij en draagt zo bij aan een weerbare, veerkrachtige en toekomstbestendige lokale en regionale economie”, aldus de wethouder.Aanvragen door ondernemers

De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers met een winkel, horecabedrijf of werkzaam in de persoonlijke dienstverlening, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. De voucher kan door een ondernemer worden ingezet voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de online veiligheid. De gemeente verwacht ondernemers in september verder te kunnen informeren over de aanvraagprocedure en voorwaarden.
De voucher wordt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 voor de duur van een jaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-