gaspitWellicht worden in de toekomst huizen in Zoetermeer verwarmd met restwarmte uit de Rotterdamse haven. Gasunie wil een warmteleiding aanleggen, WarmtelinQ, die restwarmte van het havengebied Rotterdam transporteert naar Delft, Den Haag en Leiden.

Over WarmtelinQ wordt vóór 1 oktober 2021 een beslissing genomen. In dit ontwerp is geen rekening gehouden met aansluiting van Zoetermeer en het Oostland (Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zuidplas en Waddinxveen), maar middels een T-stuk in de leiding zou dit wel mogelijk zijn. Zoetermeer heeft nog geen definitieve keuze gemaakt als alternatief voor aardgas, maar wil de mogelijkheid openhouden om warmte uit Rotterdam af te nemen.

 

Bijdrage T-stuk aan WarmtelinQ

Gasunie is bereid een afslagmogelijkheid te maken met een T-stuk zodat deze optie als alternatief voor aardgas voor de vijf gemeenten in beeld is. De gemeenten moeten daarvoor een financiële bijdrage leveren van gezamenlijk maximaal € 300.000, - (dat is per gemeente € 60.0000,-). Deze kosten worden door Gasunie alleen in rekening gebracht als het T-stuk wordt aangebracht en gemeenten vervolgens besluiten er toch geen gebruik van te maken of slechts maar een klein deel van de restwarmte afnemen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-