Anne NeuteboomVan vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021 is het kunst en cultuur dat de klok slaat in de wijken. Het UITfestival, dat traditioneel de start van het culturele seizoen inluidt, brengt een prachtig cultureel programma naar de wijken toe met professionele kunstenaars en Zoetermeers talent.

Zoetermeerders krijgen tijdens het UITfestival een voorproefje van de programmering in het nieuwe culturele seizoen. Daarnaast maken bewoners van de stad kennis met alle culturele partijen in Zoetermeer. “Het is een festival met vrijwel alle culturele spelers die Zoetermeer kent. Dat geeft een unieke dynamiek die kenmerkend is voor de stad”, vertelt Yolanda Snellaars, projectleider bij CKC & partners, dat samen met het Stadstheater de organisatie van het UITfestival in handen heeft.

De mix van lokaal talent en professionele makers is voor Hilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater Zoetermeer, een van de mooiste eigenschappen van het UITfestival. “Zoetermeerders worden verrast door wat de kunstenaars en artiesten uit eigen stad te bieden hebben. En dat doet meer dan eens niet onder voor makers uit het professionele circuit.”

Wat kunnen wijkbewoners verwachten in hun buurt? Yolanda: “Dat kan variëren van dans, musical en zang tot theater, cabaret en beeldende kunst. We zijn druk bezig met het programma en kunnen er nog niet veel over prijsgeven. Zeker is dat het laagdrempelig en toegankelijk is. Niet alleen omdat het dichtbij is, maar ook omdat het gratis is, of voor een lage prijs wordt aangeboden.”

Vorig jaar ging het UITfestival voor het eerst de wijken in. “Coronamaatregelen dwongen ons creatief na te denken over een veilige invulling: in de buitenlucht en op afstand. Door in de wijken te zijn, waren we toch dichtbij”, blikt Hilko terug. “Dat beviel zo goed, dat we besloten hebben dat dit jaar voort te zetten. Het past ook nog eens perfect bij de doelstelling van het UITfestival: zo veel mogelijk Zoetermeerders te laten kennismaken met kunst en cultuur in hun stad.”

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-