Afb Persbericht Museum De VoordeDuizend kinderen en ouders die bekend zijn bij Stichting Leergeld mogen in de vakantie gratis de familietentoonstelling STOER ‘Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’ in Museum De Voorde bezoeken. Na afloop krijgen ze een ijsje van Cafetaria Family, aan de overkant van het museum.

Bij ‘stoer zijn’ denken kinderen misschien eerst aan hun gespierde vriend, heldhaftige oom die brandweerman is, of aan typisch 'macho' gedrag. In de familietentoonstelling ‘STOER: Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’ laat Museum De Voorde echter een meerstemmig en eigentijds beeld van ‘stoer zijn’ zien. Ontdek bijvoorbeeld hoe het voelt om op een motor te zitten. Of om op hele hoge stiletto’s te lopen. Maakt dat je stoer? Of ontdek verhalen van mensen die onconventionele, stoere keuzes maakten in hun leven. Kinderen en ouders worden op een actieve en speelse manier uitgedaagd na te denken over de vraag: wat is stoer zijn in de tijd van nu?

 

Uitnodiging

De kinderen die samen met hun ouders gratis naar STOER toe mogen, worden door Leergeld benaderd. Zij zijn willekeurig geselecteerd en ontvangen een uitnodigingsbrief met de post. De brief kunnen ze bij het museum omruilen voor een toegangsbewijs en een bon voor het ijsje van Cafetaria Family. Leergeld is blij dat ze zoveel Zoetermeerse kinderen dit uitje kan aanbieden en daarmee een educatieve en leuke bijdrage levert aan hun zomervakantie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-