tempImagesYqn6zDe algemeen directeur en leden van district Haaglanden van het Rode Kruis hebben een bezoek gebracht aan Stichting Oosterfaantje. De stichting is een van de initiatieven die het Rode Kruis ondersteunt met hun voedselprogramma. Het bezoek stond in teken van samenwerken en structurele ondersteuning.

 

Ondersteunen

Het Rode Kruis ondersteunt sinds het begin van de coronaperiode initiatieven met hun Voedselprogramma omdat daar de meeste behoefte aan is. District Haaglanden zocht binnen hun regio en netwerk een doel dat zij konden ondersteunen. Iqbal Hussein, coördinator voedselhulp, kwam tijdens zijn zoektocht Stichting Oosterfaantje tegen. “Wij ondersteunen sindsdien de Stichting met boodschappenkaarten van een supermarkt”, legt Iqbal uit. De stichting koopt daar verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en toiletpapier van.

Dagelijkse groei

Algemeen directeur van het Rode Kruis Marieke Schaik: “Het is schokkend om te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld bij de stichting in de corona periode. Ondanks alle regelingen in Nederland zijn er nog veel mensen die blijkbaar tussen wal en schip vallen. Het is fantastisch om te zien dat de stichting voor die mensen klaarstaat.” Er werd tijdens het bezoek woensdagochtend 14 juli niet alleen meegekeken met de stichting, maar ook gesproken met en geluisterd naar leden en hun indrukwekkende en schrijnende verhalen.

 

Verdubbeling is schokkend

tempImage9bmHvBStichting Oosterfaantje ondersteunt mensen en gezinnen die niet rondkomen met voedselpakketten. Het aantal leden dat werd gesteund lag voor de coronacrisis op 400. Aan het begin  van de corona periode  groeide dit aantal naar 600. Nu de corona tijd alleen maar langer duurt, ziet de stichting dit terug in de aanmeldingen. Inmiddels zijn er ruim 1200 gezinnen die steunen op de stichting, waar nog dagelijks nieuwe aanmeldingen bij komen. Marieke Schaik: “De verdubbeling in leden in een korte periode is een ontwikkeling die niet had moeten plaatsvinden. Hopelijk neemt het aantal gezinnen in de toekomst als de economie weer op gang komt af. Zolang het nodig is zullen wij nauw samenwerken met de stichting en structurele ondersteuning biede

De stichting die is gevestigd in de Wattstraat voorziet 6 dagen per week mensen van gezond eten die zij o.a. gedoneerd krijgen van de lokale supermarkt  Verheul uit Benthuizen. Daarnaast komt er wekelijks een vracht binnen met verse overgebleven producten van een  bedrijf in maaltijdboxen met een vestiging in Zoetermeer. De stichting werkt ook nauw samen met andere initiatieven zoals de voedselbank in Zoetermeer.

 

Foto v.l.n.r: Adriaan Verheul van Verheul in Benthuizen, Trijntje van Stichting Oosterfaantje, Susan Veninga van het Rode Kruis.                               

Gesteund worden in onze missie

Schermafbeelding 2021 07 15 om 13.19.13 copyDe stichting werd eerder deze week ook al verrast. De bus waar de stichting in rijdt en het grote rolluik van het pand werden geheel bestickerd door de Blomsma groep uit Zoetermeer. “Het is fantastisch om te zien dat wij zo gesteund worden in onze missie. Vanuit de leden ontvangen wij niet alleen schrijnende verhalen, maar ook ontzettend veel dankbaarheid. Vanuit die gedachte hebben leden ons massaal opgegeven bij De Business Breakfast Club Zoetermeer, die op zoek zijn naar een goed doel die zij structureel voor drie jaar gaan ondersteunen. De leden die wij voorzien van een voedselpakket en met die met een grote glimlach zien weggaan, daar doen we het voor”, vertelt Trijntje.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-