Foto kinderen ikc de edelsteenDaltonbasisschool De Edelsteen en Kinderopvang het Eksternest werken nu 5 jaar samen onder de naam IKC De Edelsteen. Sinds 2015 zijn het daltononderwijs, kinderdagverblijf, speeltaalhuis en buitenschoolse opvang samengevoegd en werden zij een Integraal Kindcentrum (IKC).

Als één team wordt er vanuit één visie en vanuit de daltonprincipes, aan een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar gewerkt. Dat IKC De Edelsteen 5 jaar bestaat werd gevierd met leuke activiteiten voor de kinderen. De feestdag werd geopend met het zingen van het nieuwe IKC-lied. Dit lied werd geschreven door juf Wendy op een welbekende melodie voor de kinderen. Het lied werd eerder ingezongen door 6 kinderen uit verschillende groepen van het IKC. Hiervoor werd het lokaal van groep 1-2B omgetoverd tot een muziekstudio. Het team en alle kinderen, van peuters tot en met groep 8, zongen het lied uit volle borst mee. Op het podium werd er gedanst door vier meiden uit groep 8 die speciaal voor het nieuwe lied, een dans bedachten. Even later werd deze dans door hen aan de kinderen geleerd.

De kinderen konden zich deze dag uitleven op een luchtkussen en op een stormbaan. Voor de oudsten was er bovendien een bootcamp georganiseerd en de jongsten werden vermaakt met spelletjes en muziek. De groepen leken op echte bioscoopzalen toen er film werd gekeken. De kinderen werden getrakteerd op lekkernijen en mascotte TeQ deelde een bidon uit als blijvende herinnering aan het eerste lustrum.

Gedurende de dag werden verschillende video’s gemaakt die zijn gebruikt bij het maken van de videoclip van het nieuwe IKC-lied. Zo kunnen de kinderen nog lang nagenieten van deze leuke dag. De videoclip is te bekijken op de Facebookpagina van IKC De Edelsteen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-