In de serie ‘Nostalgisch Zoetermeer’ word een oude foto uit de stad herleid en op dezelfde locatie opnieuw  gemaakt. Zoetermeerder Daniël van Beek liet beide afbeeldingen samensmelten tot één geheel, deze is aangevuld met gevonden achtergrondinformatie.
F0024 DSC 4527 Palte Kleur Aug2020
Dokter Jacobus Willem Palte bezocht als jonge man zijn patiënten op een motorfiets en in latere jaren ook met de auto. Hij woonde in een woning aan de huidige Stationsstraat 49-51 en was een zo’n geziene persoonlijkheid dat de gemeenteraad hem heeft geëerd door een straat naar hem te vernoemen, de Dr. J.W. Paltelaan. Huisarts Palte moest dag en nacht, zeven dagen per week, klaar staan. Omdat Zoetermeer in die tijd nog geen eigen apotheek had hadden de huisartsen Palte en Steur een eigen apotheek. Daarnaast hadden ze nog een aantal andere taken: gemeentearts/adviseur bij bv. besmettelijke ziekten, adviseur van de kruisverenigingen, schouwarts bij overledenen, bloedproeven bij alcoholmisbruik en eerste hulparts, ook bij grote ongevallen op bv. de A12.

F0024 DSC 4527 F0024


Bron: Zoetermeer zoals het was: Hoofdstuk 18 (oudsoetermeer.nl)Historie Zoetermeerse huisartsen - zoetermeer actief | zoetermeer actief
Fotobewerking:Daniël van Beek
Tekst: Sacha van Vlaardingen

 

-advertenties-

-goede doel-