pacmanpacman2Het Nationaal Videogame Museum in het Stadshart start na de lockdown met een nieuwe tentoonstelling, helemaal gewijd aan de iconische game Pac-Man. Heel veel mensen zijn in de afgelopen 40 jaar opgegroeid met dit herkenbare gamefiguurtje, dat nog steeds ongekend populair is.

De tentoonstelling werd vrijdag 2 juli geopend door Robin Paalvast, die meteen even uitprobeerde of hij het spel nog kon spelen.

Het 40-jarige jubileum en de bijzondere ontstaansgeschiedenis vormden de aanleiding voor het Nationaal Videogame Museum om een tentoonstelling te wijden aan dit icoon van de gamecultuur. Omgeven door vele verhalen en anekdotes heeft Pac-Man zijn plek als iconische game volledig verdiend in de internationale gamescultuur.

De tentoonstelling is, zoals we dat in het museum gewend zijn, niet alleen kijken, maar vooral ook zelf spelen. Kom en beleef een stuk van je verleden opnieuw met de allereerste, originele Pac-Man tot heel veel variaties, zoals Ms. Pac-Man, Four Play Pac-Man en Pac-Man Junior.

-advertenties-

-goede doel-