rijbewijs sleutelsHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Theorie rijexamen in Zoetermeer.

Mijn oog werd getroffen, gelukkig figuurlijk, door een opvallend klein berichtje. In de nabije toekomst is het mogelijk om ook het theoretische gedeelte van het rijexamen in Zoetermeer af te leggen. Afleggen betekent dus binnen korte tijd niet meer af te leggen, die afstand Zoetermeer Rijswijk. Eindelijk kunnen die paar wegmisbruikers van de toekomst dicht bij huis laten zien dat ze in theorie heel goed weten de ongeoefende E-biker niet mee te laten rijden op de bumper en dat rood stoplicht echt betekent dat je moet stoppen. Het juiste antwoord aankruisen dat links inhalen op de snelweg niet mag hoewel je misschien denkt aan een strikvraag omdat je autorijles hebt gehad in een Audi of BMW. En dat je tijdens het rijden, op je mobiel alleen een pornosite mag bezoeken met beide handen aan het stuur.

En dan de uitslag. Als je dan geslaagd bent kun je gelijk langs de lokale bakker. Uiteraard om een gebakje te halen, voor thuis. Vervolgens balanceer je op de fiets door het verkeer met één hand sturend en op de andere hand een veel te grote doos met gebak. Komt er onverwacht van rechts een Audi en van links een BMW. Wat nu?
Gelukkig had die ene bestuurder zijn theorie rijexamen nog gedaan in Rijswijk. Maar die andere?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-