MKB Digiwerkplaats PHOTO 083Vanaf september start er in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een data-innovatielab. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor ondernemers die meer inzicht willen in hun data en dit, kosteloos, om willen zetten naar nieuwe kansen.

Ondernemers die data verzamelen, maar er weinig mee doen, kunnen terecht bij de MKB Digiwerkplaats in de Dutch Innovation Factory. IT-studenten geven graag advies over manieren waarop ondernemers waarde kunnen creëren met hun data. Analyse van bijvoorbeeld verkoopcijfers, pintransacties en klantgegevens biedt inzichten voor het realiseren van meer omzet of het slimmer inkopen.

 

Schoolvoorbeeld

Wethouder Iedema (Economie) prijst de opzet en projecten van de MKB Digiwerkplaats: “Dit datalab is een schoolvoorbeeld van de praktijkgerichte aanpak die we nastreven in het huidige en toekomstige onderwijs in Zoetermeer. Ondernemers worden geholpen bij het verzamelen en gebruiken van hun gegevens, terwijl er tegelijkertijd een brug wordt geslagen tussen praktijk en onderwijs.”

 

Nog enkele plekken beschikbaar

Ondernemers worden uitgenodigd deel te nemen aan dit project; op basis van hun vraag gaan data-analisten aan de slag. Lees meer en meldt u aan via http://www.mkbdigiwerkplaats.nl/project/laat-data-voor-je-werken-september-2021/.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-