20210629 24984

Ferydon (links) en Hilko in het Stadhuis-Forum

Hilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, verraste Zoetermeer Actief vrijwilliger Ferydon Sedigi deze week op een bezoekje aan de redactie. Ferydon is als vrijwilliger bij Zoetermeer Actief verantwoordelijk voor de cultuuragenda en plaatst hier elke week alle voorstellingen.

Nu de coronamaatregelen het weer toelieten, kwam Hilko persoonlijk even langs om Ferydon te bedanken. De redactievrijwilligers van Stichting Rond Zoetermeer Actief vergaderen en werken elke week in het Stadhuis-Forum, op een steenworp afstand dus van het Stadstheater.
Hilko: “Ik vind het geweldig wat Ferydon doet als vrijwilliger en dat al zo’n 5 jaar! Het gaat toch al gauw om honderden voorstellingen per jaar en niet alleen om ons als theater, maar ook alle andere culturele voorstellingen in Zoetermeer. Fijn dat ik hem nu even persoonlijk kon bedanken!”

Ferydon Sedigi kwam in 2017 als vrijwilliger bij Zoetermeer Actief. In Afghanistan was hij werkzaam als journalist, maar moest vluchten door de politieke situatie in het land. In Nederland was het lastig om zijn oude beroep als journalist weer op te pakken, het Nederlands bleek een groot struikelblok. Bij Zoetermeer Actief vond hij wel passend vrijwilligerswerk en werd uiteindelijk verantwoordelijk voor de cultuuragenda op de website. Voorzitter Zoetermeer Actief Mark Neijssel: “In ons rondje op de redactie lopen we iedere week alle vrijwilligers langs: wat is de stand van zaken, welk nieuws is er en zijn er problemen of vragen? Bij Ferydon is het standaard antwoord iedere week: ‘Alles onder controle!’ (en dan gaat de duim omhoog). Hij zorgt ervoor dat het culturele aanbod altijd compleet is op onze site, controleert of er wijzigingen zijn en houdt alles netjes bij. Wij zijn enorm blij met hem als vrijwilliger!”

Na het bezoek was er nóg een verrassing voor Ferydon, Hilko Folkeringa nodigde hem uit om, samen met andere leden van de redactie, te komen kijken bij een voorstelling van het Stadstheater, mét een persoonlijke rondleiding achter de schermen. Voor Ferydon zal dat de eerste keer zijn dat hij naar een voorstelling gaat die hij zelf op de agenda heeft gezet.

Zie hier de link naar de cultuuragenda: www.zoetermeeractief.nl//cultuur-agenda

-advertenties-

-goede doel-