20210624 24926

Burgemeester Bezuijen, heer Sijtsma met de taart en een medewerker van Jongerius

Door de coronamaatregelen kan Veteranendag ook dit jaar helaas in de stad nog niet gezamenlijk gevierd worden op de Markt bij het Veteranenpaviljoen en met het défile van (oude) militaire voertuigen. Maar de gemeente zet de veteranen in de stad wél in het zonnetje.

De gemeente Zoetermeer laat Veteranendag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Burgemeester Michel Bezuijen: “Alle bijna 600 Zoetermeerse veteranen hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin we onze grote waardering uitspreken voor de inzet als militair en wat zij voor ons Vaderland betekend hebben. Mede door hun inzet leven wij in een betere en vrijere wereld. Met de brief kunnen de Zoetermeerse veteranen een speciaal marsepeintaartje ophalen bij één van de vestigingen van Jongerius Bakker in de stad. Laten we hopen dat we Veteranendag volgend jaar weer samen groots kunnen beleven in onze stad.”

 

Eerste taart uitgereikt

Burgemeester Bezuijen reikte donderdag 24 juni de eerste taart uit aan Zoetermeerse veteraan Klaas Sijtsma. Sijtsma is ook bestuurslid van de Stuurgroep veteranen avond Zoetermeer. “Het is lastig nu om bijeenkomsten te organiseren en zeker iets groots als veteranenavond. Zelfs de ledenvergadering van de stuurgroep was onmogelijk live te houden door corona, die hebben we nu maar opgeschoven naar begin juli.” Sijtsma diende zelf in voormalig Joegoslavië in 1993/94. “Het was een moeilijke tijd, je zat echt letterlijk ongewapend tussen twee kampen in. Maar we konden goed werk doen en het was mooi om de verschillende culturen zo te zien”, aldus Sijtsma.

 

Witte anjers

In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als uiting van respect en waardering voor Nederlandse veteranen. De gemeente Zoetermeer plaatst ter gelegenheid van Veteranendag bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark twee grote schalen met bloeiende witte anjers.

 

Vlaggen

De gemeente Zoetermeer vraagt aan alle inwoners om tijdens Veteranendag de Nederlandse vlag uit te steken als eerbetoon aan de veteranen. Bij het Stadhuis van Zoetermeer zullen op zaterdag 26 juni de Nederlandse vlag, de vlag van Veteranendag én voor het eerst dit jaar de Veteranenvlag uithangen.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-