20141111-32694Het college stopt met de ontheffing om elektrische auto’s vanuit huis op te laden met een kabel die over de stoep ligt. Er zijn nu genoeg laadpunten in de stad om de accu’s op te laden, aldus het college. De bestaande ontheffingen worden niet meer verlengd.

 

Inmiddels heeft Zoetermeer een dekkend netwerk van openbare laadpalen. Hierbij is het uitgangspunt dat vanuit een woning binnen 300 meter een openbare laadmogelijkheid is. Toen er nog niet voldoende laadpalen in de stad aanwezig waren, kregen bewoners ontheffing om vanuit hun huis de accu van de elektrische auto op te laden. Deze noodzaak is inmiddels verdwenen, volgens de gemeente kan iedereen nu gebruikmaken van de openbare laadpalen.

Bewoners die nu een ontheffing hebben, worden geïnformeerd dat de ontheffing niet verlengd wordt. Dit is ruim van tevoren (de meeste ontheffingen lopen tot eind 2021), zodat zij niet kort van tevoren verrast worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-