ONC Clauslaan winnares Zoetermeer On Stage

De winnares op het ONC Clauslaan

Deze week werden de prijzen uitgereikt voor het mooiste visitekaartje aan leerlingen die deelnamen aan On Stage. De leerlingen van het ONC Clauslaan en het Picasso Lyceum ontvingen de prijs uit handen van wethouder Onderwijs Jan Iedema.

Picasso winnares Zoetermeer On StageTijdens de Doe Dagen op 7 en 8 juni gingen leerlingen van ONC Clauslaan, ONC Parkdreef, Picasso Lyceum, MAVO Zoetermeer en het Beroepscollege Zoetermeer op werkbezoek bij diverse bedrijven en organisaties om een beeld te krijgen van het werk en de werkplek. Eén van de opdrachten van On Stage voor de leerlingen was om een eigen visitekaartje te maken.

De prijzen werden dit jaar op de scholen zelf uitgereikt. De winnaars hebben op creatieve wijze invulling gegeven aan de opdracht en ontvingen onder andere een cadeaubon om een professionele profielfoto te laten maken door Photodesign van Zeijl.

 

Digimatch

On Stage, het beroepenfeest van Zoetermeer voor VMBO leerlingen, kon dit jaar niet fysiek worden georganiseerd. Als alternatief konden de leerlingen via digimatch, een verzoek doen voor een werkbezoek tijdens de Doe Dagen. De gemeente deed ook mee met de beroepen communicatieadviseur, handhaver, combinatiefunctionaris maar ook wethouder. De leerling met een uitnodiging van de wethouder kreeg een rondleiding in het stadhuis, ging in gesprek met de burgemeester en liep mee met wethouder Iedema, één van de ambassadeurs van Zoetermeer On Stage: ”Wethouder worden is voor de meeste leerlingen waarschijnlijk niet het eerste waar ze aan denken bij het kiezen van een loopbaan. Het was voor mij dan ook ontzettend leuk om tijd met haar door te brengen en te luisteren naar haar ambities, ideeën en drijfveren. Wie weet wordt zij wel degene die onze mooie stad later bestuurt.”

-advertenties-

-goede doel-