pexels magda ehlers 2547565Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week:  Mijn tip van de week.

Ik kan mijn geluk niet op. Eindelijk statiegeld op kleine plastic drankflesjes. Omdat ik die dingen sowieso niet gebruik, kan het mij irriteren dat in de berm naast de prullenbak tussen het al dan niet gebruikte maandverband, mondkapjes, sigarettenfilters en plastic draagtasjes van grote winkelketens, de plastic verpakkingsflesjes van verschillende frisdrankfabrikanten slingeren.
Op maandverband zit geen statiegeld, dus logisch dat je dat naast je neerlegt. Mondkapjes, we hebben er al zoveel teveel van en ze zijn dik betaald, dus waarom zou je wachten tot thuis met weggooien. Sigarettenfilters met microplastics zijn o zo noodzakelijk bij het sporenonderzoek richting de oplossing van elk misdrijf als ik de TV mag geloven. Dus je weet maar nooit. En dan die plastic tasjes. Je moet ze kopen. En toch, ondanks die extra kosten, liggen ze daar. Naast en tussen al dat DNA. Dus is mijn hoop gevestigd op het statiegeld. Want leven zonder hoop, wat dan?

P.S. Tweede tip van de week: Simpelweg-duurzaam-beste-tassen-voor-het-milieu

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-