trash challenge
Jakobien Groeneveld heeft zaterdag 19 juni als ‘wethouder Buitengeluk’ de Zoetermeerse Trashchallenge afgetrapt. Tien weken lang gaan inwoners elkaar de ‘gouden knijper’ doorgeven en zoveel mogelijk zwerfvuil rapen.

Poster afbraaktijden600In de Trashchallenge overhandigt wekelijks een zwerfafvalpakker de gouden knijper aan een andere zwerfafvalpakker. Het opgehaalde zwerfafval zoals plastic flesjes, blikjes, mondkapjes en peuken wordt gewogen en degene die het meeste afval ophaalt, wint de Trashchallenge.
De afvalbutlers waren aanwezig bij de aftrap van de Trashchallenge en waarschuwden voor onaangekondigde controles op valsspelen. Raadslid Esmael Zamani (D66) nam als eerste het estafettestokje/afvalknijper aan en gaat de uitdaging aan om deze week zoveel mogelijk afval op te ruimen in de stad.

Op zaterdag 28 augustus 2021 wordt deze estafette met alle deelnemers, wethouder Groeneveld en De Afvalbutlers afgesloten met een lunch in het Binnenpark.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-