WhatsApp Image 2021 06 17 at 14.14.01Om vrijwilligers erkenning en waardering te geven die ze verdienen, organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) de Nationale Vrijwilligersprijzen, met in 2021 het thema ‘nieuwe gezichten’. Stichting Jong Perspectief won de prijs met het project vakantiemaatjes.

 

De reactie van de jury was: ”Het project vakantiemaatjes van Jong Perspectief is heel creatief gevonden en waardevol. Daar waar corona roet in het eten gooide, heeft men gekeken naar wat men wél kon bereiken.” Door het project Vakantiemaatjes zijn er ook veel nieuwe gezichten binnen gekomen bij Jong Perspectief, wat prima aansloot bij het thema volgens de jury. De prijs is een videoproductie ter waarde van €3000,- .
Diana Huurman, Jong Perspectief: “Natuurlijk een kroon op het werk, maar zeker ook waardering voor de vrijwilligers die zich vorig jaar hebben ingezet als vakantiemaatje! Veel kinderen hebben dankzij de inzet van enthousiaste vakantiemaatjes een leuke zomervakantie gehad en dit jaar gaat Jong Perspectief daar vol enthousiasme weer mee aan de slag.”

 

Als vakantiemaatje wordt je gekoppeld aan een jongere in de leeftijd van 6 tot 14 jaar in buurt. Samen onderneem je leuke activiteiten zoals voetballen, vissen, fietsen, midgetgolf, knutselen, enz. Er zijn ook gezinnen die zich met elkaar aanmelden als vakantiemaatje, maar ook 16/17-jarige vrijwilligers kunnen gekoppeld worden aan een jongere. Het gaat om kinderen die om verschillende redenen niet veel kunnen ondernemen in de vele weken van de zomervakantie.


Voor dit zinvolle, maar vooral gezellige project, is Jong Perspectief nog op zoek naar veel enthousiastelingen. Want te veel kinderen staan bij Jong Perspectief op de wachtlijst. Dus; voel jij je aangesproken omdat jij het ook leuk vind om even een paar uurtjes per week (voor minimaal 3 weken) met een kind het avontuur op te zoeken?!
Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Mariska v. Knaap 06-28215084 of Cindy van Wijk; 06-57075691. Zij vertellen je graag meer hierover.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-