raden inverzetDe motie ‘Zonder geld geen gemeenten' van actiecomité Raden in Verzet is woensdag 16 juni vrijwel unaniem, met 97,55% van de stemmen, aangenomen bij de Algemene Ledenvergadering van de VNG. De motie is een initiatief van Zoetermeer, maar werd gesteund door 18, veelal kleinere, gemeenten.

Het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) werd online gehouden, in verband met corona, de Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen was hierbij aanwezig. Het actiecomité Raden in Verzet voert al ruim een jaar actie om, structureel, meer geld van het Rijk te krijgen voor gemeenten. Veel gemeenten komen financieel niet uit door alle taken die zij van het Rijk moeten uitvoeren.

Wethouder Groeneveld: “We hebben wel voor één jaar extra geld voor jeugdzorg gekregen en dat is hartstikke fijn. Maar het is niet genoeg én maar éénmalig. In de motie roepen wij de gemeenten op om nieuwe taken van het Rijk niet meer uit te voeren. Het Rijk kan niets zonder steun van de gemeenten, want wij zijn degenen die het beleid dat zij bedenken moeten uitvoeren!”

Uitslag motie 2021 06 16 500

-advertenties-

-goede doel-