Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Afvalprobleem?

hond poepMijn aandacht werd deze week getrokken door drie berichten. Afval naast de ondergrondse vuilcontainers zetten, achterlaten van afval in een natuurlijke omgeving zoals de Noord Aa en het landelijke bericht dat men nadenkt over het afschaffen van de hondenbelasting.

Als ik met jou een discussie start over dat laatste, ja als, want tot begrip heeft het nog nooit geleid, is mijn argument o.a. ongelijke behandeling hondenbezitter. In Zoetermeer wordt er met incasso dreigende dwang gevraagd om vooral op tijd te betalen voor het in bezit hebben van een zeer gevaarlijk, overlast gevend, de boel onderschijtend en nergens toe dienend beest. Een gemeente verder, b.v. Delft, zeggen ze vriendelijk dat het dier veel liefde geeft aan de eigenaar die met alle liefde zijn poepzakje gebruikt waar het voor dient en waar kinderen vertederend naar kunnen kijken. Dus woon ik in Delft, niet, woon ik in Zoetermeer, wel betalen. Als rechtgeaarde kaaskop voel ik mij in deze dus ongelijk behandeld. Als ik wegenbelasting betaal, weet ik waar mijn geld naar toe gaat maar heb dat zeker niet met mijn hondenbelasting.

Terug naar de discussie. De ander gebruikt heel vaak het argument dat honden grote en lastige vervuilers zijn. Misschien heeft die ander daar een punt, soms haat ik om die reden mijn collega hondenbezitter, maar de vervuiling is in ieder geval organisch.
Dat kun je niet zeggen van het afval, vrachtladingen vol, dat gevonden is rond de Noord Aa en met grote regelmaat te vinden is naast de ondergrondse vuilcontainer.

Mijn hondenbelasting gaat naar het salaris van de BOA die de rotzooi van jou moet opruimen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-