Op woensdag 9 juni 2021 vond het wens-uitje naar Scheveningen plaats. Dit evenement waarvoor 6 alleenstaande, zich eenzaam voelende, ouderen waren uitverkozen, was georganiseerd door Magisch Zoetermeer. Een van de doelen van Magisch Zoetermeer is de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

magisch zoetermeer wens uitje 2021 096

De dag begon om 11.00 uur bij het verzamelpunt: het Carlton Beachhotel in Scheveningen, dat zich op 20 passen afstand van de boulevard en het strand bevindt. De 6 deelnemende dames waren thuis opgehaald door 6 vrijwilligers die elkaar volgens Ron Verhaak, een van de organisatoren, nog nooit eerder ontmoet hadden. Tijdens de koffie met gebak in het hotel, was het ijs snel gebroken. Na een korte uitleg en afspraken voor deze dag, door Eva Jonker, secretaris van Magisch Zoetermeer, gingen de stelletjes zelfstandig flaneren over de boulevard op deze zonnige en warme lentedag.

magisch zoetermeer wens uitje 2021 032 magisch zoetermeer wens uitje 2021 042


Rond 13.30 uur verzamelden de tweetallen zich bij het Kurhaus waar op het terras van het hotel gezamenlijk de lunch genuttigd werd. Vervolgens werd de terugwandeling ondernomen. In het Carlton hotel werd de dag afgesloten met een ijsje naar keuze. Een van de deelnemende ouderen, droeg tenslotte een eigengemaakt gedicht voor, waarin ze de dankbaarheid voor deze dag en de fijne dingen van het leven, tot uitdrukking bracht.

magisch zoetermeer wens uitje 2021 069 magisch zoetermeer wens uitje 2021 093


‘Een zeer geslaagde dag voor iedereen”, aldus Ron Verhaak, “zowel voor de ouderen zelf, als voor hun begeleiders, als voor de organisatie”. De deelnemers zullen nog een fotoboekje ontvangen, als een tastbare herinnering aan dit uitje.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-