SpeeltaalhuisMariska Scheuierman is VE-consulent, voorschoolse educatie consulent. Zij helpt ouders die moeite hebben met het inschrijven van hun kind op het speeltaalhuis. Op het speeltaalhuis voor peuters maken de kinderen kennis met wat ze straks op de basisschool ook doen. Dat maakt de overstap makkelijker.


Mariska Scheuierman VE consulentMet behulp van thema’s leren kinderen van 2 tot 4 jaar op het speeltaalhuis de wereld ontdekken en begrijpen. Samen met de pedagogisch medewerker en andere kinderen spelen, liedjes zingen, boeken lezen en knutselen. Maar ook gymmen, buitenspelen en met elkaar lunchen. De taal-, spel- en sociaal-emotionele ontwikkeling staan hierin centraal. Onder begeleiding van de medewerkers spelen, leren en ontwikkelen de kinderen zich verder.


Mariska geeft als VE-consulent ouders meer informatie en helpt hen bij de daadwerkelijke inschrijving. Hierbij ondersteunen de gastvrouwen van Piëzo, die tevens als tolk optreden. Twee keer per week organiseert de VE-consulent een ouderbijeenkomst: op dinsdag bij Piëzo in Meerzicht en op vrijdag bij Piëzo in Oosterheem. Momenteel werkt de VE-consulent op afspraak vanwege de maatregelen.
Het project is een samenwerking van De Drie Ballonnen, Kern Kinderopvang, Piëzo en JGZ.

 

-advertenties-

-goede doel-