shariageleerdeIn Zoetermeer hebben religieuze organisaties in het ILOZ het initiatief genomen voor een video-campagne ‘Ook in Zoetermeer stropen wij onze mouwen op.’ Voorgangers van diverse religieuze organisaties vertellen die boodschap aan hun achterban.


Dat zijn voorgangers uit de ‘oud-hollandse’ christelijke kerken zoals de Ichtuskerk, maar ook voorgangers met een internationale achterban en migrantenkerken. Nederlanders met een migratie-achtergrond zijn soms moeilijker te bereiken voor voorlichting over de vaccinatie.
Zo spreekt dr. Samuel Ekpo, voorganger in een christelijke gemeente waarin veel mensen van Afrikaanse origine, in het Engels (zijn moedertaal) en in het Nederlands zijn oproep tot vaccinatie uit. Hij toont daarbij zijn eigen vaccinatie-oproep: “safe lifes, be strong!”

Sterk zijn ook de oproepen in de moslimgemeenschappen. Imam Ricail Kaya van de HDV Oranje doet zijn oproep in het Turks. Vanuit de Surinaamse moslimgemeenschap – de grootste in Zoetermeer – spreekt Hafiz Ur Rahman de moslim-gelovigen toe. Hafiz is geschoold in de theologie en de jurisprudentie – de Sharia - van de Koran en de Hadith (de overleveringen).
De video’s zijn te zien op de website van het ILOZ: www.ILOZ.org

Foto: Sharia-geleerde Hafiz Ur Rahman

 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-