20210604 24475Nog één dag, dan gaan de versoepelingen van de coronamaatregelen weer in en mag ook het Stadstheater weer publiek toelaten in de Grote zaal die al zo lang leeg staat. Wethouder Paalvast opende vrijdagmiddag samen met Hilko Folkeringa, directeur Stadstheater, het laatste stuk van dit culturele seizoen.

Zondag is de eerste voorstelling van het Theater het live koffieconcert op piano van Nikola Meeuwsen. Nikola verkeerde lang in onzekerheid of het concert door kon gaan en is dolblij dat hij zondag weer live voor publiek aan de slag kan. Hilko Folkeringa: "Er zijn zelfs nog kaarten voor deze voorstelling! We merken dat mensen wel weer heel graag willen, maar ook moeten wennen dat het weer kán. Ouderen zijn gevaccineerd, maar blijven vaak heel voorzichtig, dat heeft tijd nodig. Maar de voorstellingen zijn met maximaal 50 bezoekers en ruime afstand tussen de bezoekers, dus mensen kunnen veilig komen!"

Robin Paalvast: "De culturele sector heeft de afgelopen maanden veel creativiteit laten zien. Er konden geen optredens in het theater zijn, maar er werd wel veel georganiseerd online. We zijn ontzettend blij dat de cultuursector nu weer van het slot af kan!"

 

Jonge koeien in de wei

Hilko: " We hebben de afgelopen periode heel hard gewerkt, maar allemaal online en thuis. Ik liep ook niet graag de zaal in, het voelt leeg en triest om daar in je eentje te staan. Zonder mensen, zonder sfeer. We voelen ons als jonge koeien die na een lange winter weer de wei in mogen nu het theater weer open mag!" Karin Beukers, hoofd marketing, vult aan: "Ook iedereen eromheen is blij weer aan de slag te kunnen, zoals de mensen van de techniek die maanden alleen maar bezig zijn geweest met onderhoud en nu weer een voorstelling mogen maken. We zijn blij dat we nu aan het eind van het seizoen toch nog 6 á 7 voorstellingen kunnen draaien. Nog niet alles is zeker, zo hopen we bijvoorbeeld dat er vóór 8 juli weer meer mensen in de zaal mogen zodat de show van de 3J's door kan gaan! Daar zijn trouwens ook nog kaarten voor beschikbaar!"

 

Uitkijken naar publiek

Ook Zoetermeerse theatermaker Laurens de Groot kijkt enorm uit naar het optreden mét publiek. Laurens: "Ik zei altijd: 'ik maak theater voor mezelf mét of zonder publiek, maar daar kom ik nu op terug! Ik mis de interactie met het publiek enorm en merk dat ik de energie en interactie echt nodig heb om een goede voorstelling te maken. Theater maken doe je echt sámen, acteurs én publiek. Het klopt gewoon niet om zonder publiek alleen voor een camera te spelen!"

Voor iedereen die het theater ook gemist heeft: kijk even op de website van het Stadstheater, er staan de hele zomer nog voorstellingen gepland en voor veel optredens zijn nog kaarten beschikbaar. Kijk op: stadstheater.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-