eneco windmolenTijdens de afgelopen raadsvergadering is weer gesproken over de bestemming van de  resterende opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen. Het gaat om €60 miljoen euro, die het college over een langere periode wil inzetten. Dit zou kunnen via een Investeringfonds. Besluiten zijn echter nog niet genomen.


Er bleek wel een duidelijk en breed draagvlak te zijn onder de raadsleden om het Investeringsfonds te koppelen aan de omgevingsvisie Zoetermeer 2040. Het geld wordt dan ingezet voor een langere periode. Bij het Investeringsfonds worden thema’s genoemd als een Sociaal Innovatie Fonds, verbeteringen aan de openbare ruimte, duurzaamheid, innovatie en Citymarketing. Ook zou er aandacht moeten komen voor gezondheidszorg, veiligheid en sport.

De raad krijgt de komende periode nog tijd om wijzigingen voor te stellen. Tijdens een extra commissievergadering van de raad op dinsdag 8 juni wordt er verder gepraat over het voorstel, evenals in de raadsvergadering van 28 juni.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-