Burgemeester Michel Bezuijen heeft in een brief aan demissionair minister Grapperhaus gevraagd om meer agenten voor Zoetermeer. De stad kampt al jaren met een tekort aan agenten en Bezuijen maakt zich ernstig zorgen. Het tekort speelt al jaren en de druk loopt steeds meer op, volgens Bezuijen.

politie uniform 3Burgemeester Bezuijen: “Zeker gezien het feit dat Zoetermeer de derde stad van de provincie Zuid-Holland is en te maken heeft met grootstedelijke problematiek. Het capaciteitstekort bij de politie in Zoetermeer heeft als gevolg dat er continue keuzes gemaakt moeten worden over wat men wel en niet kan oppakken met de huidige capaciteit.”


Doordat de druk bij de politie toeneemt komen er ook steeds meer taken bij de gemeente terecht, bijvoorbeeld bij de gemeentelijke handhavers en handhavingsjuristen. Bezuijen vindt het van groot belang dat de formatie van de politie in Zoetermeer zo snel mogelijk op volledige sterkte komt en het liefst zelfs wordt uitgebreid.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-