Het Weidevogelproject Meerpolder is erop gericht om de weidevogels, zoals de grutto, meer rust, bescherming en voedsel te bieden. In de Zoetermeerse Meerpolder is een aaneengesloten gebied waarin het goed toeven wordt voor de verschillende vogels.


Grutto2Het Weidevogelproject is een samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. Door vrijwillige kavelruil en de inbreng van de door de provincie aangekochte gronden van Staatsbosbeheer (circa 11 ha) is een aaneengesloten gebied ontstaan van circa 25 ha.
In dit gebied zullen aanpassingen worden gedaan zoals het flauwer maken van oevers zodat de jongen van de vogels minder snel zullen verdrinken en er meer open water komt in het gebied. Ook komt er een vogelkijkpunt. In dit gebied stond ook de locatie en de weg van de NAM, die ontmanteld wordt.


Voor de financiering van het project levert Zoetermeer een bijdrage van € 80.000,-, en een projectleider gedurende de voorbereidingsfase, daarnaast is een subsidie beschikbaar gesteld van € 290.000,- vanuit de Landschapstafel Duin Horst en Weide.
Volgens planning wordt in september gestart met de uitvoering van het project.

Foto: grutto

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-