Dankzij de tweede stap in het openingsplan van de overheid mag er weer in groepen van maximaal 30 personen gewandeld worden, zodat ook de wandelingen van Gezond Natuur Wandelen weer van start kunnen.

 natuurwandelen

Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Daarom biedt de Stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aan in de natuur of het gemeentelijk groen. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Onderweg is er aandacht voor de natuur en voor gezelligheid. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid om – nu nog op afstand – samen koffie of thee te drinken. Een overzicht van alle wandelingen staat op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg kort iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. De natuurwandelingen volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen.

 

In Zoetermeer zijn de wandelingen hervat op de volgende locaties:
● Rokkeveen, Balijhoeve: elke woensdag om 10.00 uur vanaf de Balijhoeve, Kurkhout 100. Verzamelen bij de ingang van de Stadsboerderij.
● Driemanspolder: iedere donderdag om 10.00 uur vanaf Palet Welzijn Bijdorp, Bijdorplaan 471-477. Verzamelen rondom de Trompetboom voor het gebouw.
● De Leyens: elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur vanaf Buurttuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 95.(1 groep) Verzamelen bij de ingang, onderweg wordt over de geschiedenis van Zoetermeer vertelt.
● Seghwaert: iedere dinsdag om 10.00 uur vanaf Hof van Seghwaert. Tijdelijk verzamelen bij de achteringang bij het parkeerterrein Gaardedreef achter nr. 169.
We eindigen de wandeling in het Hof.

 

Meelopen of begeleiden?

Voor een nieuwe wandelgroep gaan opstarten op de zondag vanuit het Westerpark is Stichting Gezond Natuur Wandelen op zoek naar nieuwe begeleiders die wekelijks, of om de week mee willen lopen met een groep.
Ook mensen die willen mee wandelen kunnen zich al melden per e-mail.

Wilt u eerst meer informatie? Stuur een bericht met uw vragen of telefoonnummer aan Corrie Kramer, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-