Marcel Stoere Helden MuseumDeVoorde CoronaEen bijzondere afsluiting van ‘Stoere helden tijdens corona’ in Museum De Voorde: de kunstwerken gaan niet naar het depot, maar staan nu bij de Stoere Helden thuis, als dank voor hun bijzondere inzet voor anderen tijdens corona.


Burgemeester Michel Bezuijen sprak afgelopen 30 mei, tijdens de digitale uitreiking van de kunstwerken, over de verbindende kracht van kunst en cultuur, waarvan 'Stoere helden tijdens corona' een mooi voorbeeld is.
Twaalf Zoetermeerse Stoere Helden, mensen die in coronatijd iets extra's voor anderen hebben gedaan, werden afgelopen zomer gefotografeerd door Jan Dirk van der Burg. In samenwerking met Terra Art Projects en Ateliers Baztille, maakten 12 kunstenaars kunstwerken voor de helden. De kunstwerken vertellen het verhaal van de Stoere Held door de ogen van de kunstenaar. Afgelopen week haalden zij hun kunstwerken op in het museum, als dank voor hun bijzondere inzet voor anderen tijdens corona.

 

 2021 05 30 De Voorde afsluiting Helden 19  2021 05 30 De Voorde afsluiting Helden 30

Musea weer open: op naar STOER!

Op 5 juni mogen de musea eindelijk weer open! Maar... bezoekers van Museum De Voorde moeten nog even geduld uitoefenen, want wij zijn dan nog bezig met de opbouw van onze nieuwe tentoonstelling STOER! Wij zullen onze deuren dus pas op 4 juli openen. Houd onze
socials en website in de gaten voor nieuws hieromheen. We kijken er enorm naar uit om jullie weer in het museum te ontvangen!
Kijk alvast voor meer informatie over STOER! op www.museumdevoorde.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-